Body Language

Atunci când apar schimbări în viaţa noastră, gesturile pe care le facem sunt altele. Dar dacă am începe să ne modificăm gesturile pentru a ne schimba viaţa?

marți, 23 mai, de la 12:45 la 14:30.

Despre atelier

Dacă e să mergem pe definiţii, comunicarea, în sensul limbajului, este bazată pe trei componente: limbajul verbal, limbajul nonverbal şi limbajul paraverbal. De departe, limbajul nonverbal este cel care generază cele mai multe probleme. Ni se întâmplă deseori să nu fim înţeleşi aşa cum ne-am dori, să nu obţinem rezultatul aşteptat în urma unei discuţii, ori pur şi simplu să nu facem o bună impresie, deşi folosim cuvintele potrivite. Limbajul trupului este ”vinovatul”.
În trecut, curtezanele erau cele care stăpâneau destul de bine limbajul nonverbal. Ulterior, magicienii au fost cei care au înţeles importanţa limbajului trupului. În zilele noastre, cei care pun preţ pe această ramură a comunicării sunt negociatorii, vânzătorii, oamenii din televiziuni, vorbitorii publici, în general cei care lucrează cu publicul. Deşi limbajul nonverbal este foarte important, nicio şcoală din România nu predă această ramură a comunicării.
În cele 90 de minute, vom lămuri care este importanţa limbajului trupului în comunicare, cum putem crea o impresie favorabilă, cum putem obţine avantaje în negocieri, interviuri ori discuţii generale.
Nu în ultimul rând, vom trata şi principalele diferenţe de comunicare dintre bărbaţi şi femei.
Modulul este interactiv şi sunt acceptate întrebări din sală.

 

Atenție

Acest atelier a depășit cu mult numărul de locuri disponibile.

 

Important

Acest atelier se repetă în două zile AlterEdu. Astfel, te rugăm să te asiguri că te înscrii doar la unul dintre ele.

Copyright law https://pro-essay-writer.com/ and the specific policy below home use the purchaser may print the contents of this teacher’s manual e-book for use within his or her immediate family.

Educator

Cătălin Moisă

Sunt oneştean şi mă mândresc mult cu treaba asta. Conduc o companie naţională de training în cadrul căreia am cooptat şi oneşteni. Mi-am început cariera în presă, pe 1 aprilie 1990. Eram elev în clasa a XI-a. N-a fost deloc simplu să-mi fac loc într-o lume a adulţilor, în vremuri atât de tulburi. Mi-a plăcut foarte mult presa, motiv pentru care am reuşit să activez în toate segmentele ei (presă scrisă, radio şi televiziune).

Un al doilea domeniu în care am activat a fost cel al vânzărilor. Am început ca vânzător la o maşină de îngheţată în Iaşi, iar, după o perioadă, am pus bazele celei mai profitabile reţele de distribuţie din Moldova.

În anul 2001, m-am mutat în Bucureşti. După câteva zeci de nereuşite, am intrat în telecomunicaţii, evident, tot în vânzări. Iniţial, m-am ocupat de relaţia cu marii consumatori de voce din România, apoi am răspuns de vânzări în toată Europa, iar în ultima mea perioadă ca angajat, am condus operaţiunile companiei în Republica Moldova.

În 2008, în plină criză economică, mi-am dat demisia şi am pornit pe cont propriu în consultanţă şi training. După 2 ani de eşecuri notabile, am reuşit să creez echilibrul companiei. Acum ne ocupăm aproape exclusiv de training, suntem furnizori autorizaţi de servicii de formare profesională. Am creat conceptul numit ”Caravana Excellency” în cadrul căruia am promovat tinerii.
Am avut de-a lungul timpului în sală peste 3000 de cursanţi, iar o parte dintre aceştia au devenit colegii mei în companie. Nu cred într-o ierarhie în care cel din vârf taie şi spânzură, între leadership şi management, aleg oricând leadersip-ul şi urăsc să muncesc.

Sunt un om bun.

Asistent facilitator

Asistentul va fi primul tău amic în Alter/Edu. El are rol în interacțiunea cu tine și astfel îți va răspunde cu drag la orice întrebare. Totuși, asigură-te că întrebarea pe care vrei să o adresezi nu este deja mai jos.

Când se sfârșește perioada de înscrieri?

Joi, 4 mai, inclusiv, era ultima zi. Îți lăsăm încă o zi bonus să te înscrii. Vineri, 5 mai rămâne ultima zi în care te mai poți înscrie.

Unde se desfășoară proiectul și atelierele?

În Biblioteca Municipală din Onești.

Ce este un atelier?

Poți privi atelierul precum un curs. Atelierul este susținut de un profesionist în domeniu sau cel puțin de o persoană cu informații valoroase pe acel subiect, căpătate, la rândul lor, de la profesioniști.

Ce este un panel?

Panelul este o discuție liberă cu un invitat, pentru a descoperi perspectivele sale de viață, cariera sa şi/sau aria în care activează.

Dacă sunt de la Cantemir, cum funcționează treaba?

N-ai nicio grijă. C.N. „Dimitrie Cantemir” este unul dintre partenerii noștri. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii și, eventual, după ce ai fost acceptat/ă, să anunți dirigintele că vei veni, pe care oricum îl vom notifica și noi.

Dacă sunt de la Moisil?

Dacă ești acceptat/ă în Alter/Edu, vei primi scutiri pentru atelierele/panelurile la care vei participa. Totuși, C.N. „Grigore Moisil” va oferi un număr limitat de scutiri. Revenim cu mai multe detalii după ce vedem situația înscrierilor din partea elevilor din cadrul colegiului.

Dacă sunt de la alt liceu?

Înscrierile în AlterEdu sunt deschise oricărui tânăr din jurul orașului Onești (inclusiv Tîrgu Ocna). Înscrie-te fără probleme și vom notifica noi dirigintele tău și directorul școlii.

Indiferent de liceul la care ești, ne vom asigura personal că dirigintele tău va primi numărul de ore pentru fiecare zi, pe care le-ai făcut în Alter/Edu, inclusiv toate detaliile: atelierul, panelul etc.

Primesc diplomă de participare?

Ce vei face cu diploma? Te invităm să ieși din zona de confort și să negociezi cu noi „recunoașterea oficială”, pe care o poți primi în Alter/Edu (roberto1tamas@gmail.com).

Trebuie să particip la toate activităţile dintr-o zi? Trebuie să particip toate zilele?

Participi la câte activități şi câte zile îți dorești. Urmărește să îți faci un traseu prin program, care să aibă un impact asupra ta. Ne vom uita la traseul fiecărui tânăr care se înscrie în program și vom facilita intrarea în Alter/Edu acelor tineri care și-au făcut un traseu ce reflectă real interes față de propria lor dezvoltare.

Trebuie sa fiu însoțit de un profesor?

Nu este necesar, aici rezolvăm noi. 😀

Cum se face selecția şi cine o face?

Echipa Alter/Edu se va ocupa de selecţie, realizată pe baza întrebărilor puse la crearea contului pe site și înscrierea la fiecare atelier.

Sunt necesare cunoștințe sau abilități speciale pentru a intra în Alter/Edu? Dar pentru a intra la ateliere?

Nu ai nevoie de nicio super-putere, ci doar să fii tipul de tânăr care pune multă valoare atât pe educație, cât și pe calitatea sa umană. În descrierea fiecărui atelier, vei găsi dacă este necesar să vii cu ceva pentru a participa (ex. laptop pentru tehnologie).

Atelierele se desfăşoară în toate cele trei zile?

Atelierele și panelurile se desfășoară doar în primele două zile, pe 22 și 23 mai.

Costă?

Alter/Edu este gratuit pentru orice persoană care intra în program. Pentru a reuși să facem aceasta, avem nevoie de susținerea comunității locale. Astfel, dacă poți atrage un sponsor pentru program sau să ne recomanzi pe cineva, ești super.

Prânzul este asigurat?

Pauza de masă va fi de la 12:00 la 12:45. Din păcate, nu putem asigura prânzul, însă vom lega parteneriate cu firme locale și îți vom recomanda de unde și cu cât poți mânca sănătos și ietfin.

 

Hardening of class lines after 1830, the gap get more info between the classes widened.

Înscrie-te