Connecting the Dots – Atelier de joacă cu Roboți

Atelierele de joacă cu roboţi sunt o introducere ”jucăuşă” în lumea roboticii şi a IoT (Internet of Things).

luni, 22 mai, de la 12:45 la 16:00.

Despre atelier

Ne vom distra cu roboţii educaţionali Sparki, pe care îi vom programa să execute diverse taskuri, dar vom putea să explorăm şi viitorul roboticii, imaginându-ne o lume în care muncile grele, periculoase sau cele plictisitoare vor fi complet „delegate” roboţilor, omul bucurându-se mai mult de admirarea şi înțelegerea naturii şi a mediului din care face parte.

 

Materiale necesare

Este necesar să vii cu un laptop. Chiar dacă nu poți aduce un laptop, te poți înscrie și te vom grupa cu cineva.

Dacă îți dorești să participi la atelier, deoarece crezi că va fi foarte valoros pentru tine, însă te afli într-o situație ce nu-ți permite să vii cu un laptop, te rugăm să ne oferi detalii în formular și poate vei putea folosi un laptop din partea noastră.

 

Cunoștințe necesare

Este necesară familiaritatea cu limbajul de programare, în sensul să nu îl vezi pentru prima dată la atelier. Chiar dacă nu ai mai programat, te poți înscrie, dacă îți asumi că vei parcuge niște cursuri de programare de pe Codeacademy, indiferent care sunt acestea. Îți recomandăm: https://www.codecademy.com/courses/make-a-website

Or do you accept the use of the relative pronoun that in place of who after nouns that refer https://writemyessay4me.org/ to people.

Educator

Ciprian Stăvar

Absolvent al Facultăţii de Inginerie, secţia Calculatoare Sibiu (1996). Spirit antreprenorial, pasionat de educaţie alternativă în domeniul STEAM, Ciprian a iniţiat mai multe ateliere dedicate copiilor şi adolescenţilor (roboţi, imprimare 3D, matematică distractivă, logică aplicată). Din 2015, aleargă la diverse competiţii pentru a strânge fonduri pentru proiecte educaţionale.

Silvia Ciotec

Silvia Ciotec este absolventă a Facultății de Automatică și Calculatoare București (2012). Fire entuziastă și pasionată de educația STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths), Silvia este studentă în cadrul Universității Alternative în comunitatea Edu. În prezent, lucrează ca programator într-o companie de IT.

Asistent facilitator

Asistentul va fi primul tău amic în Alter/Edu. El are rol în interacțiunea cu tine și astfel îți va răspunde cu drag la orice întrebare. Totuși, asigură-te că întrebarea pe care vrei să o adresezi nu este deja mai jos.

Când se sfârșește perioada de înscrieri?

Joi, 4 mai, inclusiv, era ultima zi. Îți lăsăm încă o zi bonus să te înscrii. Vineri, 5 mai rămâne ultima zi în care te mai poți înscrie.

Unde se desfășoară proiectul și atelierele?

În Biblioteca Municipală din Onești.

Ce este un atelier?

Poți privi atelierul precum un curs. Atelierul este susținut de un profesionist în domeniu sau cel puțin de o persoană cu informații valoroase pe acel subiect, căpătate, la rândul lor, de la profesioniști.

Ce este un panel?

Panelul este o discuție liberă cu un invitat, pentru a descoperi perspectivele sale de viață, cariera sa şi/sau aria în care activează.

Dacă sunt de la Cantemir, cum funcționează treaba?

N-ai nicio grijă. C.N. „Dimitrie Cantemir” este unul dintre partenerii noștri. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii și, eventual, după ce ai fost acceptat/ă, să anunți dirigintele că vei veni, pe care oricum îl vom notifica și noi.

Dacă sunt de la Moisil?

Dacă ești acceptat/ă în Alter/Edu, vei primi scutiri pentru atelierele/panelurile la care vei participa. Totuși, C.N. „Grigore Moisil” va oferi un număr limitat de scutiri. Revenim cu mai multe detalii după ce vedem situația înscrierilor din partea elevilor din cadrul colegiului.

Dacă sunt de la alt liceu?

Înscrierile în AlterEdu sunt deschise oricărui tânăr din jurul orașului Onești (inclusiv Tîrgu Ocna). Înscrie-te fără probleme și vom notifica noi dirigintele tău și directorul școlii.

Indiferent de liceul la care ești, ne vom asigura personal că dirigintele tău va primi numărul de ore pentru fiecare zi, pe care le-ai făcut în Alter/Edu, inclusiv toate detaliile: atelierul, panelul etc.

Primesc diplomă de participare?

Ce vei face cu diploma? Te invităm să ieși din zona de confort și să negociezi cu noi „recunoașterea oficială”, pe care o poți primi în Alter/Edu (roberto1tamas@gmail.com).

Trebuie să particip la toate activităţile dintr-o zi? Trebuie să particip toate zilele?

Participi la câte activități şi câte zile îți dorești. Urmărește să îți faci un traseu prin program, care să aibă un impact asupra ta. Ne vom uita la traseul fiecărui tânăr care se înscrie în program și vom facilita intrarea în Alter/Edu acelor tineri care și-au făcut un traseu ce reflectă real interes față de propria lor dezvoltare.

Trebuie sa fiu însoțit de un profesor?

Nu este necesar, aici rezolvăm noi. 😀

Cum se face selecția şi cine o face?

Echipa Alter/Edu se va ocupa de selecţie, realizată pe baza întrebărilor puse la crearea contului pe site și înscrierea la fiecare atelier.

Sunt necesare cunoștințe sau abilități speciale pentru a intra în Alter/Edu? Dar pentru a intra la ateliere?

Nu ai nevoie de nicio super-putere, ci doar să fii tipul de tânăr care pune multă valoare atât pe educație, cât și pe calitatea sa umană. În descrierea fiecărui atelier, vei găsi dacă este necesar să vii cu ceva pentru a participa (ex. laptop pentru tehnologie).

Atelierele se desfăşoară în toate cele trei zile?

Atelierele și panelurile se desfășoară doar în primele două zile, pe 22 și 23 mai.

Costă?

Alter/Edu este gratuit pentru orice persoană care intra în program. Pentru a reuși să facem aceasta, avem nevoie de susținerea comunității locale. Astfel, dacă poți atrage un sponsor pentru program sau să ne recomanzi pe cineva, ești super.

Prânzul este asigurat?

Pauza de masă va fi de la 12:00 la 12:45. Din păcate, nu putem asigura prânzul, însă vom lega parteneriate cu firme locale și îți vom recomanda de unde și cu cât poți mânca sănătos și ietfin.

 

Hardening of class lines after 1830, the gap get more info between the classes widened.

Înscrie-te